Збірна України у чвертьфіналі Євро!

29 червня матч 1/8 фіналу Чемпіонату Європи футболісти національної збірної України провели в Глазго (Шотландія) проти збірної Швеції.

Із перших хвилин матчу обидві команди діяли доволі обережно, адже на кону стояв вихід до чвертьфіналу Євро-2020.

Першими відкрили рахунок українські футболісти. Андрій Ярмоленко виконав передачу на дальній лівий кут воротарського майданчика шведів, і Олександр Зінченко увігнав м’яч у сітку.

Футболісти збірної Швеції відігралися наприкінці першого тайму. Еміль Форсберг завдав сильного удару із-за меж штрафного майданчика, і м’яч рикошетом від Іллі Забарного влетів у ворота збірної України.

У другому таймі малюнок гри не змінився. Обидві команди продовжували грати в низькому темпі, в діях футболістів було багато браку. По черзі команди обмінялися ударами у стійку, але другий тайм переможця не визначив, тому футболістів чекали додаткові два тайми по 15 хвилин.

В першому екстра-таймі команди продовжували грати неквапливо, боячись пропустити.

На 99-й хвилині матчу шведський гравець Маркус Даніельсон досить грубо зіграв проти Артема Бєсєдіна, серйозно його травмувавши. Арбітр матчу, італієць Даніеле Орсато, після перегляду відеоповтору, вилучив порушника з поля.

В другій половині додаткового часу обидві команди намагалися скористатися помилками суперника. І все ж таки, на заключних хвилинах екстра-тайму, футболісти збірної України вирвали перемогу. Олександр Зінченко виконав навісну передачу в штрафний майданчик шведів, і Артем Довбик, який вийшов на заміну, ударом головою, приніс перемогу українській команді.

Після гри наставник збірної України Андрій Шевченко зазначив:

«Хочу привітати всіх українських уболівальників з цим історичним моментом. Хлопці грали саме для них... Ми знаємо, що вся країна дивилася матч і вболівала за нас».

Отже, після перемоги в 1/8 фіналу над збірною Швеції з рахунком 2:1, збірна України, виходить до чвертьфіналу Євро-2020, де 3 липня в Римі (Італія) зустрінеться зі збірною Англії, яка в іншому матчі перемогла збірну Німеччини з рахунком 2:0.

Олександр Молибога

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?